Kindercoaching & Studiebegeleiding
                                        

Kindercoaching

Elk kind zit weleens een periode wat minder goed in zijn vel. Dat hoort ook bij opgroeien. Maar als je kind langere tijd verdrietig, angstig of boos is, dan kan dat heel vervelend zijn. Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind en dat het gelukkig is.


Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Het kan een kind helpen als het moeite heeft met een bepaalde emotie of als het in een moeilijke periode zit, bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van een dierbare. Kindercoaching is oplossingsgericht. Dat betekent dat er niet te veel wordt stilgestaan bij het probleem en het ontstaan ervan, maar vooral naar de mogelijkheden en kwaliteiten van het kind.

Emjepe kan onder meer helpen bij:

- Faalangst of angst 

- Boosheid, frustratie of verdriet

- Onzekerheid en verlegenheid

- Verwerken overlijden of scheiding

- Negatieve gedachten 

- Moeite met emoties uiten


Werkwijze kindercoaching

Tijdens de sessies wordt er ingespeeld op de belevingswereld van het kind. Er wordt gebruik gemaakt van diverse ondersteunende materialen om het kind nieuwe vaardigheden aan te leren. Dit kan door middel van rollenspelen, spelletjes, creatieve werkvormen of bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen.  


Kindercoaching is geen therapie, maar is er voor hulpvragen die nog passen binnen een normale ontwikkeling van het kind. Informatie en aanmelden kindercoaching

 

  • Je kunt je kind aanmelden voor kindercoaching door middel van het formulier onderaan deze pagina
  • Een verwijzing van de huisarts is niet nodig
  • Binnen vijf werkdagen na de aanmelding neem ik contact op om een afspraak te maken voor een intake. 
  • Een sessie duurt 60 minuten. Een traject duurt gemiddeld 3 tot 6 sessiesAlle informatie die je verstrekt wordt natuurlijk strikt vertrouwelijk en conform de privacyverklaring behandeld. De informatie wordt alleen gebruikt om goed te kunnen reageren op de vraag.

E-mailen
Bellen
Info